Asiakaalla, elämysmatkoja järjestävällä toimistolla, oli tavoitteena tuoda tarjoamansa elämyspalvelut Bokun-järjestelmästä WordPress-verkkosivustolle omiksi elämys-tyyppisiksi artikkeleikseen. Bokun tarjoaa mahdollisuuden luoda erilaisia sivustolle upotettavia widgettejä, joilla tuotelistaukset ja varauskalenterit saa tuotua omalle verkkosivustolle helposti. Tällä tavalla ei kuitenkaan välttämättä saada hyödynnettyä yrityksen palveluiden ja oman verkkosivuston sisällön kaikkea potentiaalia esimerkiksi hakukonenäkyvyyden suhteen.
Integraatioon toteutettiin
- Elämysmatkailupalveluiden hallinta ja niihin liittyvä sisällönsyöttö yhdessä paikassa eli Bokunissa.
- Palveluiden automaattinen muodostaminen Bokunista yrityksen WordPress-kotisivuille.
- Bokunin palveluiden kategorioiden automaattinen muodostaminen WordPressiin
- Elämyspalvelun kuvien noutaminen ja gallerian muodostaminen palvelun sivulle.
- Bokunin varauskalenteriwidgetin automaattinen generoiminen palvelun sivulle.
Ja hyvinkö siinä sitten kävi?
Näinhän sen voisi sanoa. Matkan varrella ilmenneet haasteet tuli selätettyä. Niistä ehkä suurimmaksi ja yllättävimmäksikin koin Bokunin palveluiden satunaisen säännöllisen hidastelun, mikä piti ottaa huomioon rajapintakutsujen poikkeustilojen käsittelyssä. Nousivatko sinunkin tuntosarvesi pystyyn? Eikö poikkeukset tule aina käsitellä riittavällä huolellisuudella? No kyllä ja eipä siinä mitään, ja tämä keissi oli taas hyvä muistutus asiasta. Hyvänä puolena mainittakoon muun muassa, että Bokun tarjosi selkeän rajapintadokumentaation tutussa ja hyvässä Swaggerissa.
Lopputulemana toteutettu kokonaisuus käy, kukkuu ja hoitaa päivittäiset automaatioaskareensa. Ja kun nyt tässä itse omista tekemisistäni kirjoitan, niin taputetaan nyt sitten samalla itseä olalle, hyvä poika. Niin ja vaikka yhteys ohjelmiston rajapinta välillä pätki, yhteys yhmisrajapintaan, eli asiakkaaseen, ei niinkään. Kunniaa lopputulemasta siis sinnekin suuntaan.