WordPress-artikkelit ja niiden järjestys

WordPress-artikkelit blogisivulla

WordPress-artikkelit listataan kategoria- ja arkistosivuilla useimmiten julkaisujärjestyksessä niin, että uusin artikkeli näytetään ensimmäisenä. Tämä on useimpien blogien kohdalla juuri sopiva tapa.

WordPress muodostaa blogin artikkeleita listaavat kategoria- ja arkistosivut ulkoasuteeman sivupohjien perusteella. Näitä ovat esimerkiksi:

  • category.php
  • archive.php
  • home.php (jos etusivuksi on asetettu blogi)

Eli myös näitä sivupohjia koodaamalla voi vaikuttaa artikkeleiden listaukseen.

blogiartikkelit aikajärjestyksessä wordpressissä

Entä jos haluan jonkun tietyn artikkelin nousevan listauksessa ensimmäiseksi?

Monesti suosittujen artikkelien nostaminen listauksen alkupäähän julkaisun iästä riippumatta voi tulla tarpeeseen. Myös yrityksen blogissa toiset artikkelit saattavat tukea myyntiä ja asiantuntijuuden esiintuomista paremmin kuin toiset.

Tällaisia tapauksia varten WordPress-artikkelin muokkaussivulla on valintaruutu, jolla artikkelin saa nostettua blogilistauksen alkuun.

wordpress artikkeli on mahdollista nostaa listauksen ensimmäiseksi

Entä jos haluan hallita artikkeleiden järjestystä kattavammin?

WordPress on siitä(kin) syystä mainio alusta, että sen suosio takaa kattavan lisäosavalikoiman, josta löytyy valmiita palikoita useimpiin perustarpeisiin. Niin myös artikkeleiden järjestelemiseen.

Helpoin tapa artikkeliden järjestelemiseen onkin ottaa käyttöön jokin valmis lisäosa, joka tuo kyseisen ominaisuuden WordPressiin. Hyväksi havaittu lisäosa WordPress-artikkeleiden järjestämiseen on Simple Custom Post Order.

Lisäosan asennuksen jälkeen valitaan, mihin artikkelityyppeihin (esim. artikkelit, tuotteet…) sitä halutaan käyttää. Tämän jälkeen artikkelien listausnäkymässä voi raahata artikkeleita mieleiseensä järjestykseen.

Rakkaudesta lajiin

Pidän työstäni, ja se näkyy lopputuloksessa!

Voipi soittaa

Minut saa kiinni sähköpostin lisäsi myös puhelimitse.

Digityyppi palveluksessa

Autan mielelläni sinua ja yritystäsi kehittymään!

Aikataulu, joka pitää

Kyllä, aikataulut pitävät ja kommunikaatio pelaa!