Toteutuneita töitä

Kotisivujen nopeus

Eri yrityksilä on erilaisia tarpeita kotisivujen toiminnallisuuksien osalta. Kuitenkin muutamat perusominaisuudet voidaan ajatella lähes pakollisiksi, jotta sivuston löydettävyys ja käytettävyys olisivat riittävällä tasolla.

Miksi kotisivujen latausnopeus on täkeä?

Sivuston latausnopeus on yksi merkittävä käytettävyyteen vaikuttava tekijä. Hidas sivusto käännyttää asiakkaat muualle, ja myös esimerkiksi Google nostaa nopean sivuston korkeammalle sijalle hakutuloksissaan.

On useita toimenpiteitä, joiden avulla sivuston http-pyyntöjen määrää ja ladattavia kilotavuja on mahdollista karsia.

  1. Kuvien pakkaaminen ja muuttaminen käyttötarkoitukseen sopivaan kokoon
  2. Ylimääräisten ei-niin-pakollisten ominaisuuksien säästeliäs käyttö
  3. Skripti- ja tyylitiedostojen yhdistäminen
  4. Staattisen html-version tarjoaminen selaimelle

Myös webhotellin palvelin on avainasemassa, sillä siitä riippuu paljon, kuinka nopeasti sivustoa tarjoillaan selaimelle.

WordPress ja uusi Gutenberg-sisältöeditori

WordPress päivittyi versioon 5 ja toi mukanaan uuden blokkeihin perustuvan sisältöeditorin. Uudistus on tervetullut, sillä vaikka vanha editori oli ihan hyvä, se oli ollut mukana todella pitkään ja pysynyt käytännössä muuttumattomana.

Siirtyminen blokkeihin ja palstoihin

Vanha tekstieditori (tinymce) toimi kuten tekstinkäsittlyohjelma, eikä siinä ollut juuri nimeksikään asetteluun liittyviä ominaisuuksia. Uusi editori lähestyy artikkelin luomista eri näkökulmasta, ja tarjoaa mahdollisuuden luoda palstoja ja erilaisia asetteluita. Myös painikkeet tulivat mukaan työkaluvalikoimaan.

Häiriötön kokoruututila

Uusi WorPress-editori tarjoaa mahdollisuuden siirtyä häiriöttömään kokoruututilaan, ja teeman asetuksista riippuen näkymä muistuttaa jo hyvin paljon lopullista ulospäin näkyvää versiota.

LUE ARTIKKELI LOPPUUN… ”WordPress ja uusi Gutenberg-sisältöeditori”

Eläkesäätiön kotisivut ja logo verkkoon

Lähtökohta:

Uusi sivusto suunniteltiin palvelemaan eläkesäätiön jäsenistöä toimimalla tiedostuskanavana ja tietopankkina.

Sivuston yläosaan nostettiin selkeät linkit eläkkeen hakemiseen liittyville sivuille, joissa käyttäjä pääsee käsiksi esitteisiin ja hakulomakkeisiin.

Logo

Sivustoa varten suunnittelin logon, joka kruunaa sivuston ulkoasun ja samalla luo mielleyhtymän eläkesäätiön ja jäsenistön työnantajan välillä.

Tekniikkaa

Suunnittelin sivuston ulkoasumallin kuvankäsittelyöhjelmalla, ja rakensin sen pohjalta etusivua varten oman WordPress-sivupohjan. Sivusto pyörii hieman tavallista nopeammassa WordPress-käyttöön optimoidussa palvelintilassa, ja kevyt sivusto onkin mukavan nopea käyttää.

kotisivut eläkesäätiölle

WooCommerce-verkkokauppa

Lähtökohta:

Tamperelainen käytettyjä tietokoneita myyvä Koneet Kiertoon avasi toimipisteen myös Hämeenlinnaan, ja siinä yhteydessä oli hyvä sauma uusia verkkosivusto verkkokauppoineen.

Koneetkiertoon.fi-sivusto pitää sisällään verkkokaupan, jossa yritys myy pääasiassa kannettavia tietokoneita. Yritys huoltaa puhelimia, tietokoneita ja pelikonsoleita, joiden huoltohinnasto on myös tärkeässä asemassa sivustolla.

https://koneetkiertoon.fi

Woocommerce

Sivusto on toteutettu WordPressillä, ja sen kauppa WooCommerce-kauppalisäosalla. WooCommercen päällä pyörii nykyään iso osa maailman verkkokaupoista, ja se on todella suosittu etenkin pienten ja keskisuurten verkkokauppojen alustana.

Teemana sivustolla on hieman tuunattu valmisteema, jonka sivupohjaan räätälöin muun muassa myytävän tietokoneen myymäläsijainnin näyttävän osion. Nyt tuotetta kauppaan perustava myyymälänhoitaja valitsee tuotetietoihin Tampereen tai Hämeenlinnan myymälän, ja tämä tieto näkyy asiakkaalle. Näin liike välttyy sekaannuksilta asiakkaiden kysellessä koneita myymälöistä.

Verkkokauppa WordPress Woocommerce

Kotisivut ja logo valmentajalle

Lähtökohta:

Pyykkilauta liikunta- ja hyvinvointipalveluiden yrittäjä Roope Kylmäkoski päätti siirtyä henkilökohtaisen valmentajan urallaan täysipäiväiseksi yrittäjäksi, ja samalla palvelut piti tietenkin viedä löydettäväksi myös verkkoon.

https://pyykkilauta.fi

Täsä vaiheessa oli oiva sauma suunnitella myös toiminnan luonnetta ilmentävä logo.

Yritysilme ja logo

Roopella oli alusta saakka selkeä kuva siitä, mitä hän sivustoltaan halusi. Hän on erikoistunut muiden lajien fysiikkavalmennuksen lisäksi erityisesti ratamoottoripyöräilijöiden kausikohtaisiin valmennusohjelmiin, ja logoon ja muuhun ilmeeseen haettiinkin heti kunnon ralli-fiilistä. Roope erottuukin yritysilmeellään perinteisistä personal trainer -yrittäjistä.

Sivustoprojekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä, ja Roope kommentoi ja ohjasi kehityksen suuntaa tavoitteensa mukaisesti.

Kotisivut Personal Trainerille
Kotisivut liikunta- ja hyvinvointipalveluile

Selkeä tarjous

”Mikon kanssa toimiessa homma oli alusta alkaen mutkatonta ja tuli tunne, että homma on luotettavissa käsissä. Työstä sai kattavan ja selkeän tarjouksen ja vaivaa oli nähty hahmottelemalla yrityksen logosta esimerkki jo osana tarjousta.”

Kirkkaasti parempaa

”Mikon tekemät ratkaisut paransivat selkeästi palveluiden kuvauksia, loivat yritykselle haetun verkkoimagon sekä selkiyttivät myös omia ajatuksia yrityksen tarjonnasta.”

Ketterää kehitystä

”Sivujen kehittely tapahtui hyvässä yhteistyössä ideoita pallotellen ja Mikko reagoi palautteeseen hyvin nopeasti vieden kehitystä asiakkaan haluamaan suuntaan.”

Lisäarvoa tekemiseen

”Arvoa syntyi siis enemmän kuin oikeastaan lähdettiin pelkillä www-sivuilla hakemaan. Työ valmistui aikataulussa, budjetti pysyi tarjouksen mukaisena ja lopputulos oli juuri sen mukainen kuin lähdettiin hakemaan.”

-Roope Kylmäkoski, henkilökohtainen valmentaja

Kotisivut keittiökaupalle

Lähtökohta:

Artelli Keittiöt Oy halusi modernisoida verkkosivustoaan ja tuoda sen helpommin päivitettävälle alustalle.

WordPress-julkaisualusta sopi tarkoitukseen, ja sen avulla pienet sisältöpäivitykset hoituvat tarpeen tullen yrityksen henkilökunnankin toimesta.

Kotisivutila:

Sivustouudistuksen yhteydessä vaihtui palvelintilan toimittaja, ja uusi toimittaja tarjoaakin ilmaisen salausvarmenteen (https), joka alkaa olla nykypäivänä jos ei pakollinen, niin vahvasti suositeltu.

Keittiökaupan kotisivut

Slide-esitys messuille:

Kokosin asiakkaalle slide-esityksen, jota he pyörittävät television kautta pienillä messuilla. Esitys on pilvipalvelussa, josta sitä voi kayttää tarpeen tullen, kunhan verkkoa on saatavilla.

Kotisivut putkiliikkeelle

Lähtökohta:

Lauttakylän Putkityö Brunnila Oy on toiminut Huittisissa jo 60 vuotta. Yrityksellä ei ollut kotisivuja, joten pöytä oli puhdas villeillekin ideoille. Koska perinteinen kuitenkin toimii perinteisellä alalla, niin sillä mentiin.

Yritys kuuluu Hanakat-myymäläketjuun, joten ketjun ilmettä tuotiin esiin myös sivustolla. Etusivulle nostettiin ketjun tarjouksia ja alisivujen sivupalkeissa tarjotaan luettavaksi ketjun säännöllisesti julkaistavaa tarjouslehteä.

Domain ja kotisivutila:

Kotisivuja varten hankin yritykselle verkko-osoitteen ja kotisivutilan, jonne asensi WordPress-alustan. Tässä tapauksessa palvelut tarjoaa Suomen Hostingpalvelu Oy.

kotisivut yritykselle Sivusepältä

Kotisivut, logo ja mainoslehtinen

Lähtökohta:

Antilan Vesi ja Lämpö Oy on pitkän historian omaava putkiliike, joka on toiminut Ikaalisten seudulla jo 60 vuotta. Yrityksen kotisivuissa oli hyödyntämätöntä potentiaalia, ja verkkoilmettä oli varaa nostaa  yrityksen muun toiminnan tasalle.

Uudistuksen yhteydessä kotisivuille oli mahdollista tuottaa huomattavasti aiempaa enemmän sisältöä, jonka avulla yritys pystyy palvelemaan paremmin asiakkaitaan verkossa. Yritys kuuluu Hanakat-ketjuun, joka on Suomen suurin LVI-alan myymäläketju. Kotisivujen suunnittelussa otin huomioon ketjuilmeen, mutta pidin kuitenkin huolta, että yritys erottuu edukseen.

Mainoslehtinen

Yritys tekee putkiremontteja myös omakotitaloihin, ja kevään korvalla oli hyvä tilaisuus perinteiselle omakotialueen mainoslehtisjakelulle. Aiheeksi valittiin Antilan Vesi ja Lämpö Oy:n valikoimista löytyvä Uponor-KOTI -putkiremontti, joka on hienosti tuotteistettu ja asiakkaalle erittäin helppo tapa teettää kotinsa putkistosaneeraus.

Asettelin lehtiseen oleellisimmat asiat selkeästi niin, ettei kokonaisuudesta tullut liian täyteen ahdettu.

Mainos esite lehti
Antilan vesi ja lämpö - kotisivu-uudistus - logo - mainoslehtinen