Toteutuneita töitä

Kotisivut ja logo valmentajalle

Lähtökohta:

Pyykkilauta liikunta- ja hyvinvointipalveluiden yrittäjä Roope Kylmäkoski päätti siirtyä henkilökohtaisen valmentajan urallaan täysipäiväiseksi yrittäjäksi, ja samalla palvelut piti tietenkin viedä löydettäväksi myös verkkoon.

https://pyykkilauta.fi

Täsä vaiheessa oli oiva sauma suunnitella myös toiminnan luonnetta ilmentävä logo.

Yritysilme ja logo

Roopella oli alusta saakka selkeä kuva siitä, mitä hän sivustoltaan halusi. Hän on erikoistunut muiden lajien fysiikkavalmennuksen lisäksi erityisesti ratamoottoripyöräilijöiden kausikohtaisiin valmennusohjelmiin, ja logoon ja muuhun ilmeeseen haettiinkin heti kunnon ralli-fiilistä. Roope erottuukin yritysilmeellään perinteisistä personal trainer -yrittäjistä.

Sivustoprojekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä, ja Roope kommentoi ja ohjasi kehityksen suuntaa tavoitteensa mukaisesti.

Kotisivut Personal Trainerille
Kotisivut liikunta- ja hyvinvointipalveluile

Selkeä tarjous

”Mikon kanssa toimiessa homma oli alusta alkaen mutkatonta ja tuli tunne, että homma on luotettavissa käsissä. Työstä sai kattavan ja selkeän tarjouksen ja vaivaa oli nähty hahmottelemalla yrityksen logosta esimerkki jo osana tarjousta.”

Kirkkaasti parempaa

”Mikon tekemät ratkaisut paransivat selkeästi palveluiden kuvauksia, loivat yritykselle haetun verkkoimagon sekä selkiyttivät myös omia ajatuksia yrityksen tarjonnasta.”

Ketterää kehitystä

”Sivujen kehittely tapahtui hyvässä yhteistyössä ideoita pallotellen ja Mikko reagoi palautteeseen hyvin nopeasti vieden kehitystä asiakkaan haluamaan suuntaan.”

Lisäarvoa tekemiseen

”Arvoa syntyi siis enemmän kuin oikeastaan lähdettiin pelkillä www-sivuilla hakemaan. Työ valmistui aikataulussa, budjetti pysyi tarjouksen mukaisena ja lopputulos oli juuri sen mukainen kuin lähdettiin hakemaan.”

-Roope Kylmäkoski, henkilökohtainen valmentaja

Kotisivut ja logosuunnittelu

Lähtökohta:

Pirkanmaan Saneerauspalvelun verkkoilme ja logo kaipasivat uudistusta. Aika oli ajanut verkkosivuston ulkoasun ohi, eikä sivusto skaalautunut mobiilaitteille.

Pidimme asiakkaan kanssa palaverin kahvikupposten äärellä. Toin tapaamiseen alustavan hahmotelmani sivuston tyylistä ja logosta.

Palaverin annin pohjalta lähdin suunnittelemaan sivuston tarkempaa sisältöä, käytettävyyttä ja ulkoasua.

Sovimme myös, että asiakas toimittaa teksti- ja kuvamateriaalia, jota sitten muokkaan sivuston tarpeisiin.

Logo

Logoon hain modernia ilmettä. Käytin yrityksen nimen lyhennettä tyylitellyn talon sisällä. Moni yrityksen vakiasiakkaista käyttää kirjainlyhennettä, joten se on luonnollinen elementti logossa. Oranssi väri toimii huomionherättäjänä.

WordPress

Asensin WordPress-alustan asiakkaan palvelintilaan alihakemistoon. Näin siksi, että vanha sivusto toimisi normaalisti, kunnes uusi sivusto olisi valmis julkaistavaksi.

Valitsin pohjaksi teeman, joka taipuu luonnostaan hyvin myös mobiilikäyttöön, ja soveltuu muutenkin hyvin tähän tapaukseen.

Kotisivut yritykselle - Sivuseppä
Referenssityö - Pirkanmaan saneerauspalvelu Logo
Pirkanmaan Saneerauspalvelulle suunnittelemani logo

Eläkesäätiön kotisivut ja logo verkkoon

Lähtökohta:

Uusi sivusto suunniteltiin palvelemaan eläkesäätiön jäsenistöä toimimalla tiedostuskanavana ja tietopankkina.

Sivuston yläosaan nostettiin selkeät linkit eläkkeen hakemiseen liittyville sivuille, joissa käyttäjä pääsee käsiksi esitteisiin ja hakulomakkeisiin.

Logo

Sivustoa varten suunnittelin logon, joka kruunaa sivuston ulkoasun ja samalla luo mielleyhtymän eläkesäätiön ja jäsenistön työnantajan välillä.

Tekniikkaa

Suunnittelin sivuston ulkoasumallin kuvankäsittelyöhjelmalla, ja rakensin sen pohjalta etusivua varten oman WordPress-sivupohjan. Sivusto pyörii hieman tavallista nopeammassa WordPress-käyttöön optimoidussa palvelintilassa, ja kevyt sivusto onkin mukavan nopea käyttää.

kotisivut eläkesäätiölle

One Pager -sivusto ja logo

Lähtökohta:

Uusi valmennuskonsepti tarvitsi tuekseen verkkosivun ja logon. Alkuvaiheessa sivusto toteutettiin yksisivuisena, josta sitä on mahdollista laajentaa myöhemmin lisäämällä alisivuja.

Verkkosivujen ulkoasuteemana käytin Underscores-aloitusteeman pohjalta tuunaamaani ilmestystä, johon olen lisännyt Alvaro Trigon fullPage-nimisen JavaScript-liitännäisen. Sen avulla sivustosta oli helppo tehdä yksisivuinen ns. one pager -sivu, joka vierittyy ruutu kerrallaan.

Pienempiruutuisilla laitteilla sivusto vierittyy kuitenkin tavalliseen tapaan.

https://movescoaching.fi

Logo

Logoa suunnitellessani tein muutamia eri versioita sen pohjalta, mitä asiakkaan kanssa olimme asiasta jutelleet. Logoon haettiin sporttista ilmettä, ja suunta alkoi muotoutua fontin valinnan jälkeen.

Jotain siitä vielä tuntui puuttuvan, joten pyörittelin logoa ja hamottelin erilaisia asetelmia. Päädyin lopulta tuunaamaan v-kirjainta, ja useiden muotojen kautta nykyinen vauhdikas kaksiosainen ja kaksivärinen sakarapari löytyi.

Kotisivujen nopeus

Eri yrityksilä on erilaisia tarpeita kotisivujen toiminnallisuuksien osalta. Kuitenkin muutamat perusominaisuudet voidaan ajatella lähes pakollisiksi, jotta sivuston löydettävyys ja käytettävyys olisivat riittävällä tasolla.

Miksi kotisivujen latausnopeus on täkeä?

Sivuston latausnopeus on yksi merkittävä käytettävyyteen vaikuttava tekijä. Hidas sivusto käännyttää asiakkaat muualle, ja myös esimerkiksi Google nostaa nopean sivuston korkeammalle sijalle hakutuloksissaan.

On useita toimenpiteitä, joiden avulla sivuston http-pyyntöjen määrää ja ladattavia kilotavuja on mahdollista karsia.

  1. Kuvien pakkaaminen ja muuttaminen käyttötarkoitukseen sopivaan kokoon
  2. Ylimääräisten ei-niin-pakollisten ominaisuuksien säästeliäs käyttö
  3. Skripti- ja tyylitiedostojen yhdistäminen
  4. Staattisen html-version tarjoaminen selaimelle

Myös webhotellin palvelin on avainasemassa, sillä siitä riippuu paljon, kuinka nopeasti sivustoa tarjoillaan selaimelle.

WordPress ja uusi Gutenberg-sisältöeditori

WordPress päivittyi versioon 5 ja toi mukanaan uuden blokkeihin perustuvan sisältöeditorin. Uudistus on tervetullut, sillä vaikka vanha editori oli ihan hyvä, se oli ollut mukana todella pitkään ja pysynyt käytännössä muuttumattomana.

Siirtyminen blokkeihin ja palstoihin

Vanha tekstieditori (tinymce) toimi kuten tekstinkäsittlyohjelma, eikä siinä ollut juuri nimeksikään asetteluun liittyviä ominaisuuksia. Uusi editori lähestyy artikkelin luomista eri näkökulmasta, ja tarjoaa mahdollisuuden luoda palstoja ja erilaisia asetteluita. Myös painikkeet tulivat mukaan työkaluvalikoimaan.

Häiriötön kokoruututila

Uusi WorPress-editori tarjoaa mahdollisuuden siirtyä häiriöttömään kokoruututilaan, ja teeman asetuksista riippuen näkymä muistuttaa jo hyvin paljon lopullista ulospäin näkyvää versiota.

LUE ARTIKKELI LOPPUUN… ”WordPress ja uusi Gutenberg-sisältöeditori”

WooCommerce-verkkokauppa

Lähtökohta:

Tamperelainen käytettyjä tietokoneita myyvä Koneet Kiertoon avasi toimipisteen myös Hämeenlinnaan, ja siinä yhteydessä oli hyvä sauma uusia verkkosivusto verkkokauppoineen.

Koneetkiertoon.fi-sivusto pitää sisällään verkkokaupan, jossa yritys myy pääasiassa kannettavia tietokoneita. Yritys huoltaa puhelimia, tietokoneita ja pelikonsoleita, joiden huoltohinnasto on myös tärkeässä asemassa sivustolla.

https://koneetkiertoon.fi

Woocommerce

Sivusto on toteutettu WordPressillä, ja sen kauppa WooCommerce-kauppalisäosalla. WooCommercen päällä pyörii nykyään iso osa maailman verkkokaupoista, ja se on todella suosittu etenkin pienten ja keskisuurten verkkokauppojen alustana.

Teemana sivustolla on hieman tuunattu valmisteema, jonka sivupohjaan räätälöin muun muassa myytävän tietokoneen myymäläsijainnin näyttävän osion. Nyt tuotetta kauppaan perustava myyymälänhoitaja valitsee tuotetietoihin Tampereen tai Hämeenlinnan myymälän, ja tämä tieto näkyy asiakkaalle. Näin liike välttyy sekaannuksilta asiakkaiden kysellessä koneita myymälöistä.

Verkkokauppa WordPress Woocommerce

Kotisivut keittiökaupalle

Lähtökohta:

Artelli Keittiöt Oy halusi modernisoida verkkosivustoaan ja tuoda sen helpommin päivitettävälle alustalle.

WordPress-julkaisualusta sopi tarkoitukseen, ja sen avulla pienet sisältöpäivitykset hoituvat tarpeen tullen yrityksen henkilökunnankin toimesta.

Kotisivutila:

Sivustouudistuksen yhteydessä vaihtui palvelintilan toimittaja, ja uusi toimittaja tarjoaakin ilmaisen salausvarmenteen (https), joka alkaa olla nykypäivänä jos ei pakollinen, niin vahvasti suositeltu.

Keittiökaupan kotisivut

Slide-esitys messuille:

Kokosin asiakkaalle slide-esityksen, jota he pyörittävät television kautta pienillä messuilla. Esitys on pilvipalvelussa, josta sitä voi kayttää tarpeen tullen, kunhan verkkoa on saatavilla.